Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler genel ağ sitesinin tercihlerinizi yazıırlamasına ruhsat verir (adınız, diliniz evet da yaşamış olduğunız mıntıka üzere) ve size geliştirilmiş ve elan zatî özellikler sağlar. Bu da siteyi kullanırken henüz âlâ bir deneyim yaşamanızı sağlar.

Başkaca, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, münasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Dolgular ile kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Dokumada bulunan insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme altına kızılınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın müsait standartlara ve yönetmeliklere tatminkâr olup olmadığını tayin etmek kucakin kimlik ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Doğrusu, omurga ayrım şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını mâni olmak için mutasavverken, müstacel çıkış bapsı sadece hızlı ve güvenli boşaltma bâtınin kullanılan bir bapdır.

Bununla bile zirdaki kriterlere sahip olan yangın kapısı yerlerde yek yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması kabul edilir.

Birlik kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması umulur yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem temizlemek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere hiç yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate allıkınarak lazım skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Erdemli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı karınlerine yerleştirilmesi ile bu kapılar can kurtarmaktadır.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtalı olarak birkaç farklı himaye seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin münasip izin olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayan kapı astı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Icraatında kanatlardan biri durağan öbürü hareketlidir. çakılı kanada ast üst sürgü ve dal grup uygulandığı kabil, amudi panik pas uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması katkısızlanarak daha fazla insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.

Dairesel merdivenin destur verilmediği bölgeler beyninde ekol, sıhhat tesisu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir araba evetğu eğlence merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına müsaade verilemez.

Report this wiki page